Rubber profielen, nieuwe rubbers?

Voor de Peugeot 205 en 309
Post Reply
User avatar
MeneerPeugeot
Posts: 738
Joined: 03 Feb 2016, 20:12

Rubber profielen, nieuwe rubbers?

Post by MeneerPeugeot »

Berichten gekopieerd van het vorige forum :)
Orin_de_Droog wrote:Hallo allemaal,

Sinds al een aardige tijd heb ik een kleine lekkage in mijn kofferbak en ben ik dus wat gaan zoeken op het internet waarbij ik op een forum terrecht kwam waar specifieke rubber profielen worden genoemt...
Nu is mijn vraag dus eigenlijk best simpel; kan je met een nieuw stuk rubber profiel je oude kofferbak rubber vervangen?

Naast de kofferbak zijn er natuurlijk nog vele andere profielen die je kunt toepassen voor je ruiten, portieren etc...

Wat ik zoal heb gevonden:
https://www.technirub.nl/zelfklemmende- ... zwart.html
https://www.technirub.nl/zelfklemmende- ... zwart.html
http://www.wifocarrshop.nl/a-20285974/k ... -ka-46189/
http://www.essentracomponents.nl/rubber ... -topbubbel
http://www.gorubber.nl/index.aspx?page= ... 0tot%205mm
http://www.gorubber.nl/index.aspx?page=artikel&PID=198

Nu weet ik nog niet precies of één van deze profielen past, maar het is een begin... Misschien dat men hier al ervaring heeft met dit soort bestellingen? Ik vind het vrij interressant. :)

Mvg, Orin.
MeneerPeugeot wrote:Dat is zeker interessant Orin, ik ga me eens verder hier op in lezen ;)
Peusgek wrote:Het kofferbakrubber zelf zal geen lekkage veroorzaken tenzij hij echt helemaal kapot is... Maak eerst de klep zelf maar eens waterdicht, vooral het slot en de ruitensproeier zijn verdacht! ;)

Wel hoort er schilders-tape in de sponning te zitten op de rand waar je het kofferbakrubber op vastdrukt. Vooral daar waar de kunststof panelen ook onder het rubber vallen is het belangrijk dat er een extra afdichting aanwezig.

Je plakt dan als het ware eerst de kunststof delen aan het metaal en daarna druk je het rubber erop.


Uiteraard is het mogelijk om het originele rubber te vernieuwen voor een "universeel" exemplaar maar dan moet je voor het mooie eerst eens kijken bij een bedrijf wat die rubber profielen verkoopt.

In Zoetermeer zit zo'n bedrijf en daar ben ik afgelopen jaar binnen geweest, het is echt ongelofelijk wat ze daar hebben of kunnen leveren! :shock: Als ik eerdaags zin heb zou ik daar eens kunnen kijken wat er (vrijwel) overeen komt... ;)

http://www.rubbermagazijn.nl/collectie/ ... profielen/
Orin_de_Droog wrote:Klopt Diego, de werkelijke lekkage komt van mijn achterlichten en het slot... Maar het rubber hangt onderin onder de klep vandaan omdat het metaal in het rubber is verroest, dus ik dacht misschien kan ik een nieuwe krijgen voor een schappelijk prijsje ;)

Evengoed is dit topic dan ook bedoeld voor mensen die toevallig iets nieuws zoeken!

Mvg, Orin.
Peusgek wrote:Snap ik Orin, daarom bied ik ook aan om eens bij die zaak in Zoetermeer te kijken, daar kan ik zo zien of er een rubber te koop is wat goed bruikbaar is voor de 205! ;)

Tuurlijk kun je alles vernieuwen, maar als de afmetingen in de basis al niet overeen komen sluit je klep niet meer of het rubber sluit juist niet af...
We weten nu van alles waarvan hij geen idee had.
Een soort permanent welles-nietes. ‘Het zijn nogal gescheiden werelden ja.
Post Reply